Nordmenns stadig mer eksotiske ferievaner

Vi trenger ikke gå mange år tilbake i tid før nordmenn i all hovedsak reiste til Spania og Hellas. Det var Kreta, Grand Canaria og Rhodos som var noen av de største øydestinasjonene, og en del av tiltrekningen var det faktum at vi helt enkelt kunne finne andre nordmenn og norsk mat når vi var ute på tur. Slik er det ikke lengre. Først kom Egypt og Thailand, nå tar vi også Sri Lanka, Colombia og Sør-Afrika med storm.

Nordmenn har rett og slett blitt mer eventyrlystne, og selv om vi fortsatt er interessert i billige reiser så ønsker vi ikke nødvendigvis å treffe på naboen mens vi er der. Med billigere flybilletter har det blitt mye mer overkommelig å reise til destinasjoner som Filippinene, Gambia og Peru, og vi er ikke vanskelige å be. Det faktum at det norske passet også gir oss visumfri innreise til en rekke land gjør det også mye enklere å komme over dørstokkmila når det kommer til å bestille en ny reise.

Det er ikke bare når det gjelder sommerferiene at vi er blitt mer eventyrlystne, det gjelder også storbyferiene. Før var det nok London, Paris og New York som var de store reisemålene for en shoppingtur med god mat, men nå reiser vi like gjerne til Berlin, Boston eller Bangkok. Disse nye reisemålene er også tilgjengelige og populære nesten uansett årstid, noe som nok har gjort at vi har blitt mindre bundet til de tradisjonelle jule- og sommerferiene.

Med direktefly fra flere av de store norske byene til destinasjoner i hele Europa og resten av verden har det blitt utrolig enkelt å hoppe på et fly på fredag og nonsjalant slentre hjem igjen på søndag kveld. Det krever mindre planlegging enn aldri før, og har vært med på å hjelpe nordmenn ut av det harde og litt kalde skallet vi har bygget oss.